Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Кубок мира
| Обновлено 11 декабря 2012, 15:50
1821
3

ХВОСТЕНКО: «Последний выстрел – главная проблема сборной»

Украинская биатлонистка дала оценку выступлениям сборной на очередном этапе Кубка мира

| Обновлено 11 декабря 2012, 15:50
1821
3
ХВОСТЕНКО: «Последний выстрел – главная проблема сборной»

Жіноча збірна України поповнила свою скарбничку срібною нагородою. Наша команда виборола її на Кубку світу, що закінчився в австрійському Гохфільцені.

Естафета чотири по шість кілометрів стала останнім пунктом у програмі світового Кубка. До неї була прикута неймовірна увага. На перші два етапи тренерський штаб виставив Віту та Валю Семеренко. Валя передала естафету молодій Юлії Джимі дев'ятою. Та Юлія Джима і Олена Підгрушна, яка бігла останньою, видали фантастичні результати! Обидві продемонстрували найкращий час на своїх етапах!

Завдяки цьому Джима піднялася з дев'ятої на п'яту позицію, а Підгрушна зуміла забезпечити Україні другий результат. На фінішній прямій українка, немов на мотоциклі, обігнала росіянку Ольгу Вілухіну. Це вже друга срібна медаль нашої збірної на старті сезону. Перед тим Олена Підгрушна завоювала «срібло» на етапі Кубка світу в шведському Естерсунді.

— Початок сезону виявився дуже успішним, — каже в інтерв'ю «Експресу» Оксана Хвостенко, яка ще торік була одним з лідерів збірної України з біатлону. — Якщо у Швеції чудово виступила Олена Підгрушна, то в Австрії порадувала вся команда. В естафеті українкам вдавалося усе. Вони прудко бігали і влучно стріляли. Особливо варто відзначити стрільбу Юлії Джими та Олени Підгрушної, які не зробили жодного промаху.

— Після двох етапів збірна України посідала дев'яте місце. Це вагомий привід перестати вірити в загальний успіх?
— Коли я виступала за збірну України, то нам вдавалося потрапити у призери після того, як дві перші біатлоністки посідали тринадцяте місце. Дві інші спортсменки відповідно витягували команду на п'єдестал. Головне — не опускати рук. Перегони тривають навіть не до останнього пострілу, а до останнього кроку на дистанції. Поганий старт не повинен психологічно послаблювати команду. Українки вміють змагатися до останньої секунди. І в Австрії вони це довели.

— Чим пояснити те, що українки найчастіше погано виконують останній постріл?
— Я не думаю, що це найбільша проблема збірної України. Мабуть, це випадковість. Так сталося, що перші постріли вдалі, а останній — в «молоко». Можливо, дівчата просто хвилювалися. Кажуть, що на останньому пострілі спортсмен розслабляється. Я в таке не вірю. Усі максимально сконцентровані, коли натискають на курок.

— Збірна України здобула медаль навіть попри те, що Валя Семеренко вийшла на старт хворою. Невже в нас немає рівноцінної заміни цій спортсменці?
— На сьогодні саме ці чотири жінки — найсильніші біатлоністки в Україні. Інакше тренери не довірили б їм місце в естафеті. Наставники зробили ставку на цих дівчат і не помилилися. Загалом у жіночій збірній п'ять спортсменок. Наталія Бурдига також готова в будь-який момент допомогти команді. На вибір тренерів впливає чимало чинників. І не завжди все залежить від спортсменок. От Наталія Бурдига мала проблеми зі зброєю.

— Спортивна Україна назвала Юлію Джиму новою зіркою нашого біатлону. Вона гідно вас замінила?
— Так, я щаслива, що замість мене прийшла в команду така талановита дівчина. Але зіркою її ще рано називати. Юлія щойно перейшла з юніорського спорту в дорослий. Цей етап треба пережити, адаптуватися. Лише німкеня Магдалена Нойнер свого часу виділялася на фоні всіх біатлоністок так, що заслужила звання молодої зірки.

— Як вам інші гонки Кубку світу в Австрії з участю українців?
— До останнього дня українки не були серед призерів. Та важливо, що загалом результати чудові. Ще важливіше, щоб цю готовність наша збірна зберегла до кінця сезону. Чекаємо сильних виступів на чемпіонаті світу.

— Чи розчарувала вас чоловіча збірна України?
— Хлопці показують набагато гірші результати. Думаю, вони не форсують підготовку і планомірно працюють із прицілом на чемпіонат світу.

— Учора наша команда вирушила з Австрії до словенської Поклюки. Чим особлива тамтешня траса?
— Змагання Кубка світу відбуватиметься на висоті 1600 метрів. Важко буде бігти. Треба бути готовим до сильного вітру і до частих промахів. До того ж схили у Словенії стрімкіші, ніж в Австрії, тому цей етап забере ще більше сил, ніж Кубок світу в Гохфільцені. Позаду два етапи, ми побачимо перші прояви втоми.

Галичина спортивна

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
kusko
Варвинец в этом сезоне еще на подходе.
melhisidek777
Ну и фотку Оксаны выбрали.......могли чето и по лучше выбрать!
GREmI87
Юличка Джима должна достойно заменить Оксану.
Вообще женский биатлон очень сильный ныне и не малые перспективы есть.Большая группа юниоров стучится в дверь.Верю что в Сочи будут медаЛИ!