Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Кубок мира
| Обновлено 24 ноября 2013, 08:54
8534
14

Кубок мира по биатлону. Старт сезона уже в воскресенье

Sport.ua представляет предстоящий сезон Кубка мира по биатлону

| Обновлено 24 ноября 2013, 08:54
8534
14
Кубок мира по биатлону. Старт сезона уже в воскресенье

Біатлон повертається, друзі! Нарешті після восьмимісячної перерви ми знову зможемо насолоджуватись чудовими гонками, запеклою боротьбою і прекрасними краєвидами. Сезон 2013/14 уже нетерпляче стукає в двері. Офіційний старт відбудеться в шведському Естерсунді уже цієї неділі, коли збірні вперше вийдуть на трасу в змішаній естафеті. Новий сезон – нові переживання, а коли цей сезон олімпійський, то цих переживань стає ще більше. Якраз Олімпіада в Сочі (з 8 по 22 лютого) стане тією родзинкою цьогорічних біатлонних стартів. Підготовка до найважливішого старту чотирьохріччя триває уже не перший сезон, тож повірте, якраз там ми і побачимо, що й до чого. Тільки от поки не будемо забігати так наперед. Як і зазвичай, у цьому сезоні на нас очікує 9 етапів Кубка Світу, а замість чемпіонату світу пройде Олімпіада. Три перших старти відбудуться ще у 2013 році, інші ж 7 уже у 2014.

Збірна України

Треба зразу сказати, що цей сезон може стати як сезоном розчарування для простих вболівальників, так і сезоном чергової радості. Ні для кого не секрет, що у минулому році наші біатлоністи привчили нас до перемог і тепер ми будемо хотіти від них лишень покращення результатів. Якраз у такій атмосфері головне їм не перегоріти, адже коли очікування перевищують можливості, може статись різне. Проте, вірити в команду треба. Особливо в дівчат, які навіть попри максимальну квоту (у цьому сезоні на старт в одній гонці може виходити 6 українок) можуть заявляти і більшу кількість спортсменок. Зараз у нас справді є чимало хороших біатлоністок, які можуть скласти конкуренцію основі. У минулому сезоні новими барвами засяяла Олена Підгрушна, хто його знає, може, і цього року у нас буде нове відкриття? Дівчата повинні втримати планку лідерок світового біатлону. Нехай боротись за Кришталевий Глобус їм ще буде складно, але боротись за ТОП-10 треба, адже сили у нас є.

Що стосується чоловіків, то тут усе не так весело. Минулий сезон було провалено і тому важко сказати, чого саме нам треба чекати у цьому році. Склад у нас стабільний і потенціал у нього є. Ті самі хлопці два роки тому брали призові місця, то чом би не спробувати знову піднятися? Усі перспективи для цього є.

Інший світ

Як відомо, живемо ми не Україною єдиною. Окрім наших майстрів лиж і рушниць на старт у новому сезоні вийдуть ще чимало спортсменів. Головною несподіванкою стане збірна Монголії – біатлоністи з цієї країни вперше вийдуть на старт етапу кубку світу. До речі, готував їх до дебюту Мікаель Грайс. Ну але зрозуміло, що монголи стануть скоріше черговими не надто успішними спортсменами, на яких увагу привертатимуть лиш через їхню незвичайність. Хочеться бути неправим, щоб монголи вийшли на старт і довели усім, що вони не чергові гості на цьому біатлонному святі, а прийшли сюди серйозно і надовго.

Відходячи від новинок, перейдемо до стандартних тем. На першому плані, як і завжди перед початком сезону, прогнозисти з їх ставками на майбутнього володаря Кришталевого Глобусу. Як і минулого сезону, сильної інтриги у чоловіків, скоріш за все, не вийде – Мартен Фуркад і Еміль Свендсен недосяжні для простих смертних на довгій дистанції усього сезону.

У жінок усе куди заплутаніше. Переможниця минулого загального заліку Тура Бергер має найбільші шанси втримати перше місце, але не слід скидати з рахунків і інших топових біатлоністок, які у такий важливий і відповідальний сезон цілком можуть замахнутись і на Глобус, а цей список досить довгий. Туди треба зарахувати: білоруску Дарью Домрачеву, росіянку Ольгу Зайцеву, німкень Андреа Хенкель і Мірі Геснер, чешку Габріелу Соукалову, фінку Кайсу Макарайнен і інших. Як бачимо, жіночий залік куди цікавіший і непередбачуваніший.

Загалом ж, старт Кубка Світу запланований на 16:30 в неділю. От якраз в неділю і побачимо, хто на що й претендує. Не пропустіть онлайн-трансляцію першої гонки нового сезону на Sport.ua.

Олексій МАНДЗІЙ, Sport.ua

Фото Getty Images

Календар Кубка Світу сезону 2013/2014:

1 етап:  24 листопада – 1 грудня 2013 рік – Естерсунд (Швеція)
2 етап:  6–8 грудня 2013 рік – Хохфільцен (Австрія)
3 етап:  12–15 грудня 2013 рік – Аннель (Франція)
4 етап:  3–5 січня 2014 рік – Обергоф (Німеччина)
5 етап:  8–12 січня 2014 рік – Рупольдинг (Німеччина)
6 етап:  16–19 січня 2014 рік – Антхольц-Антерсельва (Італія)
Олімпіада:  8–22 лютого 2014 рік – Сочі (Росія)

7 етап:  6–9 березня 2014 рік – Поклюка (Словенія)
8 етап:  13–16 березня 2014 рік – Контіолахті (Фінляндія)
9 етап:  20–23 березня 2014 рік – Холменколен (Норвегія)

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 14
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Manager
На спорт.уа тоже будет сегодня трансляция) Не пропустите!
f-play
Биатлон)
luklik
Чекаєм медальок
drugov.vas
Ждем биатлон и болеем за наших
konstb333
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
mestniu
Нужно чтобы мужики выступили не хуже девчат... А то как обычно на слабых женских плечах выезжаем с медалями...
Cantona
Ухххх чекаєм
JIecHuk
Да с трансляциями в наш век все в порядке.Главное чтоб наши любимчики нас не подвели.
zan1980
СМОТРИ НА ЕВРОСПОРТ, РОССИЯ-2 И СПОРТ 1 РОССИЯ
Zair
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил