Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат мира
| Обновлено 12 февраля 2017, 18:33
1423
4

Лаура ДАЛЬМАЄР: «Золото Олімпіади – моя велика мрія»

Німецька біатлоністка поділилася планами на майбутнє

| Обновлено 12 февраля 2017, 18:33
1423
4
Лаура ДАЛЬМАЄР: «Золото Олімпіади – моя велика мрія»
Sport.ua. Лаура Далмайер

Німецька біатлоністка Лаура Дальмаєр, яка тріумфувала в гонці переслідування на чемпіонаті світу в Хохфільцені, розповіла про головні змагання 2017 року, а також поділилася планами на майбутнє.

- Лауро, ти вже не вперше виграєш «золото» на ЧС, що означає для тебе саме ця медаль?
- Дуже приємно, що я знову виграла гонку переслідування на чемпіонаті світу. Було важко, але я впоралася. Я дуже щасливого і фартова у цьому виді програми.

- На прес-конференції ти сказала, що найбільше любиш саме перс`ют. Можеш розповісти чому?
- У гонці переслідування траса трохи коротша, аніж у мас-старті, але все ті ж 4 стрільби. Та й  змагання відбуваються пліч-о-пліч із суперницями. Мені це подобається!

- Зараз ти лідируєш у загальному заліку Кубка світу, який ти ще ніколи не вигравала. Чи це є твоєю головною метою у цьому  сезоні?
- Головною метою для мене було підійти в найкращій формі до чемпіонату світу і мені здається все працює досконало. Після чемпіонату світу я намагатимусь сконцентруватися на заключних етапах Кубка світу. А тоді в Осло я погляну на загальний залік Кубка світу і буду розуміти чи зможу досягти й цієї мети.

- Ти молода, але вже дуже досвідчена атлетка. Ти отримуєш задоволення від спорту, яким займаєшся чи може, навпаки, втомлюєшся психологічно від постійного пресингу у вигляді очікування високих результатів з боку вболівальників, експертів, тренерів?
- Біатлон приносить мені задоволення. Особливо, якщо ти у гарній формі, ти справді насолоджуєшся гонками. І коли біжиш по трасі, і коли змагаєшся на вогневому рубежі. Однак, з іншого боку, біатлон начебто є  моєю  роботою. Це не завжди легко, бувають і важкі періоди – у підготовці, у змаганнях. Але все ж таки більшою мірою я насолоджуюся біатлоном. Я дуже люблю цей спорт і зараз я переживаю чудовий етап свого життя.

- Дозволь Тобі нагадати одну ситуацію, щасливу для України і не дуже для тебе. Рік тому у Рупольдингу  українки обіграли збірну Німеччини в естафеті на Кубку світу. Тоді Олена Підгрушна, як більш досвідчений атлет, фінішувала, не давши тобі можливості обійти її. З того часу, ти стала більш досвідченішою і як би повела себе у такій ситуації зараз?
- Я стала на рік старшою, пробігла більше гонок і мені здається, що тепер я більш досвідчена. Якби ми завтра ми знову бігли би естафету і опинилися би на фінішній прямій, я була б сильнішою, хоча б на стілечки (показує мізерну відстань пальцями) і фінішує попереду. А кажучи про Олену, я маю сказати, що було чимало класних гонок у виконанні збірної України, коли разом з Підгрушною бігли сестри Семеренко і вони були сильнішими у Сочі чи у тому ж Рупольдингу. І це завжди була цікава боротьба.

- Хотілося б поцікавитися Твоєю думкою про українську біатлоністку Анастасію Меркушину, котра лише на 2 роки молодша за тебе. Що можеш сказати про можливості Насті?
- Це завжди добре мати у команді перспективних  атлетів, а особливо таких як Меркушина. Вона, справді,  молода й  талановита дівчинка, котра вже показує гарні результати на чемпіонаті світу.  Думаю, що в майбутньому вона ставатиме все сильнішою й сильнішою і надалі вражатиме нас.

- Наступний сезон - олімпійський. Ти вже мрієш про олімпійську медаль?
- Поки що я рухаюся крок за кроком. Є певні завдання на цей сезон: це – чемпіонат світу і решта етапів Кубка світу. Після закінчення сезону я відпочину,   а далі вже буду думати про майбутні Ігри. Але, скажу відверто,  олімпійське «золото»  – це моя велика-велика  мрія.

Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ, спеціально для Sport.ua з Хохфільцена
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Крис САТТОН: «Из Зинченко сделали козла отпущения»
Футбол | 19 апреля 2024, 08:45 5
Крис САТТОН: «Из Зинченко сделали козла отпущения»

Экс-форвард «Челси» выступил в защиту украинца

Тренер сборной Украины оценил игру Лунина и слухи про переход в Баварию
Футбол | 18 апреля 2024, 21:20 1
Тренер сборной Украины оценил игру Лунина и слухи про переход в Баварию

Рустам Худжамов высказался о последних успехах кипера сборной Украины

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Oleg.Groningen
Респект!!😂
Oleg.Groningen
Sport.ua РЕСПАКТ!!!!! За статью українською!!!